Recepten

Noodlesoep met kip en boontjes

Rijstnoedels zijn een goed glutenvrij alternatief voor producten als bami en eiermie in soepen. In eerste instantie worden ze heel plakkerig als ze na het afgieten wat droog en koud worden. Maar dit lost zich vanzelf weer op als ze met de soep worden overgoten. In dit recept gebruikte in zwarte rijstnoedels, vooral omdat die kleur zo’n mooi een contrast vormt met de rest.

Door de toevoeging van vlees, noodles, ei en kokosmelk is deze soep behoorlijk vullend. Daarom werkt het goed als avondmaaltijd of een uitgebreide lunch. Wil je meer smaak toevoegen aan de bouillon? Laat dan wat limoengras, gember, laos en limoenblad meetrekken tijdens het stoven van de kip. Verwijder ze voordat je de bouillon toevoegt in stap 3. ⁠

2 portie | 60 minuten

Ingrediënten

  • 500 g kippenpoten
  • kokosolie
  • 150 g rijstnoedels
  • 2 eieren
  • 2 handjes sperziebonen
  • 4 tenen knoflook
  • 5 sjalotten
  • 3 rawit pepers
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 bosui, in ringen ter garnering
  • 1 el geroosterd sesamzaad, ter garnering