Home-made Garam Masala
Home-made Garam Masala is zó veel lekkerder dan uit een potje in de winkel! Doordat je alles vers geroosterd en gemaald hebt komen de smaken helemaal vrij. Plus, je hebt zelf helemaal de controle over wat erin gaat. Je kan de smaak helemaal maken zoals jij hem wil en als je bepaalde kruiden niet mag, […]
Artisjok met kokos-muntsaus
Elke keer als ik artisjok eet vraag ik me af waarom ik het niet vaker maak. Het is zo lekker. En ik weet niet zo goed waarom, maar het geeft ook een gevoel van luxe. En eigenlijk is het een van de makkelijkste dingen om te maken. Het werkt goed voor bij de borrel of […]
Sushi met tonijn & bloemkoolrijst
Sushi! Do I need to say more? Deze sushi met tonijn & bloemkoolrijst is naast lekker ook een echt gezondheidsbommetje. Wat een fijne uitvinding. ✅ Hormoonbalans: In de bloemkool zit DIM, wat helpt bij het balanceren van je oestrogenen. De omega-3 vetzuren uit de verse tonijn en avocado helpen ook bij het reguleren van de […]
Bananenbrood – Vegan & Graanvrij
Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker! Dit brood is perfect voor het ontbijt […]
Snelle spinazie-gehaktlunch
Als je een speciaal dieet volgt, is lunchen vaak best een uitdaging. Dat makkelijke broodje met kaas zit er even niet in. En je hebt vaak ook geen zin en tijd om lang in de keuken te staan. Dus deze snelle spinazie-gehaktlunch is vaak mijn oplossing. Vol van smaak, gezond en snel klaar. Het is […]
Bananenchips (hartig)
Dit is een van mijn favoriete snacks: Bananenchips uit de oven. Het is super snel en makkelijk te maken, ziet er fantastisch uit en je kan het zo eten of met bijvoorbeeld een avocadosalsa. Als je ze vol belegd werken ze eigenlijk als een soort crackers. Helemaal ideaal voor de mensen onder ons die geen […]
Glutenvrije wortel-bietencake
Aan de ene kant is deze glutenvrije wortel-bietencakegezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop. Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten met elkaar […]
Papadums met muntdip
Ik hou nogal van snacken. Dus ik ben altijd op zoek naar gezondere varianten die binnen mijn dieet zonder gluten, zuivel, soja en suiker passen. En dit is echt een topper! Pluspunt 1. Papadums zijn meestal gemaakt van linzenmeel, rijstmeel en/of kikkererwtenmeel. Dus van nature zonder gluten. Altijd goed om even op de verpakking te […]
Noodlesoep met kip en boontjes
Een heerlijke maaltijdsoep deze noodlesoep met kip en boontjes. Rijstnoedels zijn een goed glutenvrij alternatief voor producten als bami en eiermie in soepen. In eerste instantie worden ze heel plakkerig als ze na het afgieten wat droog en koud worden. Maar dit lost zich vanzelf weer op als ze met de soep worden overgoten. In […]
Gestoofde aubergine met hummus
Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, het ziet er ook prachtig uit! Hier kun je op een dinner wel mee aan komen zetten. Het gerecht kan als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht gemaakt worden. Maar je het als hoofdgerecht? Serveer het dan met glutenvrije couscous of rijst erbij. Je kan er ook glutenvrije platbroden […]