Recepten

Glutenvrije wortel-bietencake

Aan de ene kant is deze cake gezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop.

Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie van alle ingredienten met elkaar mixen en in de oven zetten.⁠

1 cake | 60 minuten (inclusief 45 minuten in de oven)

Ingrediënten

  • 1 hele grote winterwortel (of 2-3 kleinere wortels)
  • 1 middelgrote biet
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 el kaneel
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 15 gram ahornsiroop*
  • scheutje appelcider of witte wijnazijn
  • scheut gesmolten kokosolie of hele milde olijfolie
  • optioneel: gehakte walnoten⁠

*Als je liever helemaal geen suikers eet, laat deze siroop dan uit het gerecht. Hij wordt vanzelfsprekend dan minder zoet, maar nog steeds erg lekker.