Groente-laagjestaart | Glutenvrij
Deze glutenvrije vegetarische groente-laagjestaart is geïnspireerd op de Turkse Kombe: een kruising tussen lasagne en gehaktbrood. Deze versie is met glutenvrij deeg en heeft een vegetarische groentevulling van spinazie en champignons. Zeer geslaagd, al zeg ik het zelf. Serveer hem bijvoorbeeld met een makkelijke frisse salade. Kun je mooi in elkaar flansen als de taart in de […]
Curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita
Dit is een heerlijk romige curry van zoete aardappel en spinazie met komkommerraita. En daarmee ook heel gezond! Zoete aardappelen bevatten onder andere veel bètacaroteen, wat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is essentieel voor een gezond immuunsysteem en kan ook gunstig zijn voor de ogen en de huid. En ook […]
Paddenstoelenrisotto
Deze Paddenstoelenrisotto is heerlijke comfortfood, perfect voor de herfst en winter. Ik maak voor de risotto een eigen paddenstoelenbouillon. Zo heb je volledige controle over de smaak en de ingrediënten in het gerecht. Je bent er hierdoor iets langer mee bezig, maar het is die investering waard. De edelgist in dit gerecht geeft het een […]
Loempia’s van rijstvellen
Deze Loempia’s van rijstvellen zijn top. Sinds ik glutenvrij eet mis ik loempia’s. Want hoewel loempiavellen niet met gluten hoeven te zijn, zijn ze dat eigenlijk altijd wel. Dus zelf maken dan maar. Ik gebruik hiervoor rijstvellen. Die kun je kant en klaar kopen en ben je zo klaar. In plaats van een recept deel […]
Mosselen in cider en kokosroom
Mosselen in cider en kokosroom is een Hollandse klassieker met een kokostwist. Zo lekker! Over het algemeen wordt het mensen met Hashimoto afgeraden om alcohol te nuttigen. Maar af en toe in het koken een beetje alcohol gebruiken kan voor de meeste mensen geen kwaad. Omdat een groot deel van de alcohol verdampt en je […]
Kip-gehaktballetjes met pompoenpuree en cavelo nero
Deze kip-gehaktballetjes met pompoenpuree en cavelo nero van mijn herfst favorieten. Met lekkere zoete smaken van de pompoen, rozijnen en kaneel, in combinatie met het hartige van de cavolo nero. 2 personen | 40 minuten Print Recept Ingrediënten Kip-gehaktballetjes met pompoenpuree en cavelo nero 300 g kipgehakt handje rozijnen ½ tl kaneel ½ kleine pompoen […]
Romige pompoensoep
Een romige pompoensoep voor de lunch is lekker en gezond. Door gebruik te maken van pompoen en volle kokosmelk is deze ook behoorlijk vullend. Het fijne aan soep vind ik ook dat je het in grote hoeveelheden kan maken en in porties in kan vriezen. Heb je altijd een lekkere soep achter de hand. Als […]
Herfstige paddenstoel-gehakt pizza
Deze Herfstige paddenstoel-gehakt pizza heeft een ideale pizzabodem voor mensen die het AIP dieet volgen of om een andere reden geen granen eten. Voor de bodem gebruik ik een combinatie van cassavemeel en tijgernootmeel. Die laatste is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet gemaakt van noten maar van een soort wortels. Helemaal […]
Worteltaart ballen
Worteltaart ballen of op z’n Engels: Carrot cake balls. Dit is de perfecte snack als je snel voor een grote groep iets moet maken. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Het is zo klaar en stiekem ook nog best gezond. Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die vegan eten en mensen die niet tegen […]
Home-made Garam Masala
Home-made Garam Masala is zó veel lekkerder dan uit een potje in de winkel! Doordat je alles vers geroosterd en gemaald hebt komen de smaken helemaal vrij. Plus, je hebt zelf helemaal de controle over wat erin gaat. Je kan de smaak helemaal maken zoals jij hem wil en als je bepaalde kruiden niet mag, […]