Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠

Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠

Deze aardappelpuree met boontjes en spekjes is een heel simpel recept. Ik maak het als ik alleen thuis ben, zin heb in boontjes, maar weinig zin om uitgebreid te koken. Zo klaar, lekker de bank op, filmpje erbij, heerlijk. 1 portie | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠ 3 aardappels, (iets) […]

Pasta spinazie à-la-crème

Pasta spinazie à-la-crème

Deze pasta spinazie à-la-crème is heerlijk comfortfood, volgepakt met groenten. Door cashewnoten aan de saus toe te voegen, wordt de saus lekker romig. Je moet de noten hiervoor wel even van tevoren laten weken, of ze kort even koken (met die laatste optie wordt de saus iets minder fris). Deze pasta is glutenvrij & vegan. […]

Glutenvrije banana pancakes

Glutenvrije banana pancakes

Met glutenvrije banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. ⁠En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]

Tomatenpilav met kip

Tomatenpilav met kip

Voor de Tomatenpilav met kip heb je slechts één pitje nodig. Ideaal dus voor kleine keukens en als je op vakantie bent. Deze stijl van rijst maken is afgeleid uit Turkse gerechten. Het wordt een lekker romig geheel, waarin de saus en de rijst een geheel zijn.⁠ 2 personen | 1 uur Print Recept Ingrediënten […]

Nachoschotel

Nachoschotel

Deze nachoschotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen. Dit gerecht is ook ideaal voor […]

Ultieme glutenvrije roti’s / wraps

Ultieme glutenvrije roti's / wraps

Deze ultieme glutenvrije roti’s / wraps zijn op basis van rijstmeel, en zijn echt ideaal voor allerlei gerechten. Je kan ze als Indiase roti’s eten bij curry⁠ of bij dips zoals Baba Ganoush⁠. Ze zijn ook een goede basis voor Turkse pizza’s⁠ of andere glutenvrije pizza’s. Of je vult ze en rolt ze op als […]

Snelle bietenhummus

Snelle bietenhummus

Heb je weinig tijd of voel je je niet echt een keukenprinses? Geen zorgen! Deze snelle bietenhummus is de perfecte oplossing voor een heerlijke, gezonde en makkelijke lunch of snack. Heerlijk met glutenvrij platbrood, pitten-en-zaden crackers of gewoon met knapperige komkommer. En niet te vergeten, het is ook een geweldige toevoeging aan je borrelplank! 1 […]

Shakshuka – eieren in tomatensaus

Shakshuka

Shakshuka kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit. De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen. Aubergine, courgette, paprika, doperwten, etc. Ideaal […]

Baba Ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het altijd. Vaak in combinatie met […]

Groene ontbijtomelet

Groene ontbijtomelet

Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]