Pollo al ajillo (Spaanse knoflookkip)

Pollo al ajillo is verslavend lekker. Nadat ik het de eerste keer gemaakt had voor een tapasavond met vrienden, stond het die week erna nog 3 keer op het menu. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Je kan het als tapa serveren, maar het gaat ook goed als avondeten met een salade en wat […]

Glutenvrij & vegan Naan brood (zonder gist)

Glutenvrij & vegan naan brood

Heerlijk zachte, vers gebakken, glutenvrij & vegan naan brood. Zo lekker! Het maakt je Indiase maaltijd echt compleet.Deze glutenvrije naan broden zijn mooi luchtig en stretchy zoals je van naan gewend bent. En je bakt ze af in de pan, waardoor ze ook een heerlijke getoaste smaak krijgen. Doordat er geen gist is toegevoegd aan […]

Pasta met snijbietpesto

Pasta met snijbietpesto

Pasta met snijbietpesto is een lekker snel en smaakvol gerecht. Wat zo fijn is aan pesto is dat het een goede manier is om rauwe bladgroenten binnen te krijgen. Hierdoor blijven sommige voedingstoffen zoals vitamine C behouden. Plus, het is heel snel te maken. Alles in de blender en klaar. In dit gerecht gebruik ik […]

Zuivelvrije mango lassi

Zuivelvrije mango lassi

Ik heb een tijdje in India gewoond en daar ben ik verslaafd geraakt aan Mango lassi. Een soort smoothie eigenlijk. Iets dunner, zodat je hem goed kan drinken. En het liefst drink je hem goed koud met wat ijsblokjes erin. Traditioneel wordt hij gemaakt met yoghurt en melk. Deze zuivelvrije variant gebruikt kokosyoghurt en amandelmelk. […]

Aardbei-gember mocktail

Aardbei-gember mocktail

Deze mocktail met aardbei en gember is heerlijk drankje voor in de zomer. Doordat de aardbeien lekker zoet zijn, heb je verder geen suiker meer nodig. En je hebt ook meteen je vitamientjes binnen! Je kan het gembersap zelf maken als je een juicer hebt. Doe hier dan gember met wat limoen in. Maar makkelijker […]

Komkommer-munt-gember mocktail

Komkommer-munt-gember mocktail

Deze mocktail met komkommer, munt en gember doet een beetje denken aan een Mojito. Hij is alleen minder zoet en de alcohol is vervangen met een shot gemberdrank. Natuurlijk smaakt dit niet hetzelfde, maar het geeft wel een vergelijkbare diepte in de smaak van de mocktail. Hierdoor blijf je doordrinken. Deze mocktail is ook heel […]

Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

Sinaasappel-kurkuma-gember mocktail

Het zonnetje schijnt, iedereen zit gezellig te borrelen op het terras, maar jij hebt besloten om geen alcohol en toegevoegde suikers meer te drinken. Maar wat drink je dan wel? Deze mocktail met sinaasappel, kurkuma en gember is het antwoord! Vol van smaak, heerlijk met vers geperste sinaasappelen. En met de combinatie met gember en […]

Romige lasagne van courgette

Dit recept is voor iedereen die geen zuivel meer eet, maar die kazige smaken en structuren erg mist. In deze lasagne zit een roomsaus op basis van cashewnoten die verdomd veel lijkt op ricotta. En een kazige saus bovenop voor de finishing touch die het echt die lasagne look en feel geeft. Je ziet de […]