Recepten

Bietenravioli

Deze pasta is glutenvrij, zuivelvrij en vegetarisch. En ik vind dit lekker! Een ideaal gerecht voor een uitgebreid dinner. Het ziet er fantastisch uit met die kleuren, en je kan het makkelijk van te voren maken. Ik maak zelf graag grote porties in één keer en dan gaat het de vriezer in. Als je het gaat serveren kan het zo vanuit de vriezer het kokende water in en is het in 5 minuutjes ready to serve. Het kan als hoofdgerecht, maar ook zoals op de foto in kleine porties als charmant voorgerecht opgediend worden.

Ravioli maken kan de eerste keer nog best een uitdaging zijn. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt, dan is het heerlijk om te doen!

3 hoofdgerecht porties | 70 minuten

Ingrediënten

  • 200 g + extra rijstmeel*
  • 3 eieren
  • 7 g xanthaangom
  • 5 + 4 g zout
  • 15 g olijfolie
  • 400 g gekookte bieten
  • 2 avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 tl gemalen zwarte peper
  • dragon-citrus olie (optioneel)

*Het kan met gewone rijstmeel uit de supermarkt, maar ik gebruik zelf het liefst Aziatische rijstmeel (te herkennen aan de Aziatische tekens). Die is veel fijner qua structuur en laat zich hierdoor makkelijker vouwen tot mooie ravioli. Neem niet de rijstmeel van plakrijst (glutinous), want dan gaat het teveel plakken.