Recepten

Zuivelvrije crème brûlée

Dit is wat mij betreft het ideale dessert als afsluiting van een uitgebreid dinner. Je kan het namelijk heel goed van tevoren maken, het geeft een gevoel van luxe en je hebt een zoet gerecht met een minimaal gebruik van toegevoegde suikers. In de basis zit slechts 1 eetlepel honing voor 4-6 porties en je kan zelf bepalen of je nog wat extra kokosbloesemsuiker gebruikt voor het krokante suikerlaagje bovenop. Mocht je een brander in huis hebben, dan is het helemaal een spectaculair dessert. Je kan dan iedereen zijn eigen crème brûlée laten branden (zie de foto’s). Heb je geen brander? Onder de ovengrill werkt het ook. Heb je niet van die mooie brûlée bakjes? Je kan het ook in hitte bestendige waterglaasjes o.i.d. maken.

Wil je meer weten over het gebruik van suiker bij Hashimoto? Lees mijn blog.

5 – 6 stuks | 30 minuten + 2,5 uur afkoelen

Ingrediënten

  • 1 blik volvette kokosmelk (400 ml)
  • 1 el honing
  • ½ vanillestokje
  • 2 stuks steranijs
  • 3 eidooiers
  • 5 tl kokosbloesemsuiker (optioneel)