Hartige taart met zoete aardappelbodem
Deze hartige taart met zoete aardappelbodem is ontzettend lekker, gezond én ziet er prachtig uit. Ideaal voor een diner als er gasten komen! Ga je hem maken voor een etentje? Je kan de hartige taart goed van tevoren klaarmaken en nog even opwarmen vlak voor je hem opdient óf de bodem en vulling apart van […]
Speculaas-appelcake
Dit is mijn versie van een heerlijke glutenvrije en zuivelvrije Sinterklaas / Wintercake. Ik had bedacht om rustig aan te doen met af en toe een plakje, maar hij was binnen een dag op (mijn vriend heeft wel meegegeten, dat dan weer wel). Ik gebruik volkoren rijstmeel, dan is hij net weer even wat gezonder. […]
Zoete Aardappelbrownie – Suikervrij, Glutenvrij, Vegan
Deze zoete aardappelbrownie is dé uitkomst als je verantwoord wil snoepen. Er zijn geen suikers aan toegevoegd, en hij zit bomvol groenten, vezels en goede voedingsstoffen. Daarbij is hij glutenvrij én vegan, dus iedereen kan mee genieten! De basis van deze brownie is zoete aardappel, banaan en dadels. Allemaal natuurlijke suikerbronnen. Relatief gezond, maar het […]
Kapsalon, maar dan gezond
Mijn vriend doet bij het avondeten heel lief mee met mijn dieet. Met als voorwaarde dat hij een kapsalon mocht maken die binnen het dieet past. Nou, daar kon ik wel mee leven! En lekker dat deze gezonde kapsalon is! Hierbij zijn creatie. Deze kapsalon, maar dan gezond, valt binnen het AIP dieet. Daarmee is […]
Nomatensaus (geen-tomatensaus)
Veel mensen met een auto-immuun aandoening zoals Hashimoto kunnen niet goed tegen groenten uit de nachtschadefamilie. Hieronder vallen o.a. tomaten, aubergines en aardappels. Omdat veel recepten vragen om tomatensaus of tomatenpuree, is het handig om hiervoor een goed alternatief te hebben: De Nomatensaus. Een tomaatachtige saus zonder tomaten. Smaakt ie dan echt naar tomatensaus? Hij […]
Zuivelvrije Chicken Biryani
Deze zuivelvrije Chicken Biryani is een heerlijke variant op de Indiase klassieker. Overal in India kun je versies van deze kruidige rijst krijgen, met kip, groenten of vis. Je hoort de verkopers vaak al van een afstand aankomen, met hun neuzige roep: “Brryani, brryani, brryanii!”. Biryani wordt vrijwel altijd gemaakt met zuivel en is daarom […]
Pollo al ajillo (Spaanse knoflookkip)
Pollo al ajillo is verslavend lekker. Nadat ik het de eerste keer gemaakt had voor een tapasavond met vrienden, stond het die week erna nog 3 keer op het menu. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Je kan het als tapa serveren, maar het gaat ook goed als avondeten met een salade en wat […]
Zuivelvrije Butter Chicken
Deze zuivelvrije butter chicken is een heerlijke variant op het populaire Indiase gerecht, voor iedereen die geen zuivel eet. Butter Chicken kun je in bijna ieder Indiaas restaurant krijgen, maar een zuivelvrije variant heb ik nog nooit ergens gezien. Dus zelf maken maar! Deze variant is net zo romig als het origineel door het gebruik […]
Glutenvrij & vegan Naan brood (zonder gist)
Heerlijk zachte, vers gebakken, glutenvrij & vegan naan brood. Zo lekker! Het maakt je Indiase maaltijd echt compleet.Deze glutenvrije naan broden zijn mooi luchtig en stretchy zoals je van naan gewend bent. En je bakt ze af in de pan, waardoor ze ook een heerlijke getoaste smaak krijgen. Doordat er geen gist is toegevoegd aan […]
Indiase rode linzencurry
De Indiase keuken is ideaal voor mensen die geen gluten, zuivel, soja en suiker eten. Deze Indiase rode linzencurry is daarop geen uitzondering. Deze dahl is echt heerlijk! De basis van rode linzen zorgt dat dit gerecht vol zit met ijzer en vezels. Dit zorgt onder andere voor gezonde darmen en een stabiele bloedspiegel. Musts […]