Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠

Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠

Deze aardappelpuree met boontjes en spekjes is een heel simpel recept. Ik maak het als ik alleen thuis ben, zin heb in boontjes, maar weinig zin om uitgebreid te koken. Zo klaar, lekker de bank op, filmpje erbij, heerlijk. 1 portie | 25 minuten Print Recept Ingrediënten Aardappelpuree met boontjes en spekjes⁠ 3 aardappels, (iets) […]

Noodlesoep met kip en boontjes

Noodlesoep met kip en boontjes

Een heerlijke maaltijdsoep deze noodlesoep met kip en boontjes. Rijstnoedels zijn een goed glutenvrij alternatief voor producten als bami en eiermie in soepen. In eerste instantie worden ze heel plakkerig als ze na het afgieten wat droog en koud worden. Maar dit lost zich vanzelf weer op als ze met de soep worden overgoten. In […]

Gestoofde aubergine met hummus

Gestoofde aubergine met hummus

Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, het ziet er ook prachtig uit! Hier kun je op een dinner wel mee aan komen zetten. Het gerecht kan als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht gemaakt worden. Maar je het als hoofdgerecht? Serveer het dan met glutenvrije couscous of rijst erbij. Je kan er ook glutenvrije platbroden⁠ […]

Glutenvrije banana pancakes

Glutenvrije banana pancakes

Met glutenvrije banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. ⁠En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]

Tomatenpilav met kip

Tomatenpilav met kip

Voor de Tomatenpilav met kip heb je slechts één pitje nodig. Ideaal dus voor kleine keukens en als je op vakantie bent. Deze stijl van rijst maken is afgeleid uit Turkse gerechten. Het wordt een lekker romig geheel, waarin de saus en de rijst een geheel zijn.⁠ 2 personen | 1 uur Print Recept Ingrediënten […]

Nachoschotel

Nachoschotel

Deze nachoschotel is een middenweg tussen een borrelgerecht en een dinner. Binner? Dirrel? Is hier een officiële term voor? Het fijne is dat de borrel daarmee echt lekker lang kan duren. Perfect om gezellig samen op te eten, of stiekem in je eentje voor de tv op te peuzelen. Dit gerecht is ook ideaal voor […]

Indiaas roereitje

Indiaas roereitje

Ik eet graag een Indiaas roereitje als ontbijt of lunch. Het is een variatie op een klassiek roereitje dat we kennen, maar net weer even met andere smaken. De ingrediënten kun je bij de meeste supermarkten gewoon halen, op de gember-knoflookpasta na. Heb je die niet in huis? Pureer dan wat gember en knoflook met […]

Ultieme glutenvrije roti’s / wraps

Ultieme glutenvrije roti's / wraps

Deze ultieme glutenvrije roti’s / wraps zijn op basis van rijstmeel, en zijn echt ideaal voor allerlei gerechten. Je kan ze als Indiase roti’s eten bij curry⁠ of bij dips zoals Baba Ganoush⁠. Ze zijn ook een goede basis voor Turkse pizza’s⁠ of andere glutenvrije pizza’s. Of je vult ze en rolt ze op als […]

Snelle bietenhummus

Snelle bietenhummus

Heb je weinig tijd of voel je je niet echt een keukenprinses? Geen zorgen! Deze snelle bietenhummus is de perfecte oplossing voor een heerlijke, gezonde en makkelijke lunch of snack. Heerlijk met glutenvrij platbrood, pitten-en-zaden crackers of gewoon met knapperige komkommer. En niet te vergeten, het is ook een geweldige toevoeging aan je borrelplank! 1 […]

Glutenvrije Turkse pizza | Lahmacun

Glutenvrije Turkse pizza

Dit is het ultieme recept voor glutenvrije Turkse pizza wat mij betreft. Dit deeg rolt perfect dun uit, is goed vouwbaar zodat je hem opgerold kunt eten en is gewoon heel erg lekker. Ik bak de bodems van te voren heel even in de pan, zo voorkom je dat het deeg zompig wordt. Echter, als […]