Glutenvrije Stol

Glutenvrije stol

Deze glutenvrije stol is het perfecte alternatief als je wél wil meedoen met het lekkers tijdens feestdagen, maar niet je dieet aan de kant wil zetten.  Deze stol is heerlijk zacht en licht zoet en notig door het gebruik van rozijnen en havermeel. De spijs maak je zelf van amandelmeel en honing. Hij is daarmee […]

Zoete Aardappelbrownie – Suikervrij, Glutenvrij, Vegan

Zoete aardappelbrownie

Deze zoete aardappelbrownie is dé uitkomst als je verantwoord wil snoepen. Er zijn geen suikers aan toegevoegd, en hij zit bomvol groenten, vezels en goede voedingsstoffen. Daarbij is hij glutenvrij én vegan, dus iedereen kan mee genieten!  De basis van deze brownie is zoete aardappel, banaan en dadels. Allemaal natuurlijke suikerbronnen. Relatief gezond, maar het […]

Home-made Granola | Glutenvrij

Home-made Granola

Deze home-made granola maak ik graag voor thuis én voor retraites waar ik kook. En hij is zonder uitzondering altijd een succes. Van meerdere retraite-deelnemers heb ik gehoord dat ze hem nu ook regelmatig zelf thuis maken. En het is zo waar, zo lekker koop je het niet in winkel! Daarnaast vind je zelden goede granola […]

Bananenbrood – Vegan & Graanvrij

Bananenbrood

Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker! Dit brood is perfect voor het ontbijt […]

Glutenvrije wortel-bietencake

Glutenvrije wortel-bietencake

Aan de ene kant is deze glutenvrije wortel-bietencakegezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop. Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten met elkaar […]

Glutenvrije banana pancakes

Glutenvrije banana pancakes

Met glutenvrije banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. ⁠En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]

Indiaas roereitje

Indiaas roereitje

Ik eet graag een Indiaas roereitje als ontbijt of lunch. Het is een variatie op een klassiek roereitje dat we kennen, maar net weer even met andere smaken. De ingrediënten kun je bij de meeste supermarkten gewoon halen, op de gember-knoflookpasta na. Heb je die niet in huis? Pureer dan wat gember en knoflook met […]

Bloemkool-kerriebrood

Bloemkool-kerriebrood

Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Dit bloemkool-kerriebrood heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje […]

Shakshuka – eieren in tomatensaus

Shakshuka

Shakshuka kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit. De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen. Aubergine, courgette, paprika, doperwten, etc. Ideaal […]

Groene ontbijtomelet

Groene ontbijtomelet

Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]