Recepten

Kipsate from scratch⁠

Kipsaté, Indonesische klassieker is moeilijk te krijgen zonder soja, geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Maar o zo lekker! Daarom hierbij een versie zonder deze stoffen, zonder in te leveren op smaak.

Serveer met rijst en groente, bijvoorbeeld Jukut Urap⁠ (een combinatie van gestoomde kokos en verse groente).

⁠Het loont om op zoek te gaan naar een vissaus zonder toegevoegde suikers, ik gebruik zelf die van Phu Quoc. Heel lekker en puur is die. Die koop je o.a. bij de Amazing Oriental

4 porties | 1 uur + 2 uur marineren

Ingrediënten Kipsaté

  • 750 g kippendijen
  • 100 ml + 3 el kokosbloesemsiroop (toko of natuurwinkel)⁠*
  • 3 limoenen
  • 5 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 3 lomboks
  • 2 rode rawits
  • ½ el trassi⁠ (uit potje)
  • ½ el petis udang⁠
  • 2 limoenblaadjes
  • 200 g geroosterde vliespinda’s⁠
  • 2 el vissaus⁠

*Gebruik je liever helemaal geen suiker? Marineer het vlees dan alleen in het limoensap met wat zout, peper en milde olijfolie en laat de suiker weg uit de satésaus.