Glutenvrije banana pancakes
Met glutenvrije banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]
Ultieme glutenvrije roti’s / wraps
Deze ultieme glutenvrije roti’s / wraps zijn op basis van rijstmeel, en zijn echt ideaal voor allerlei gerechten. Je kan ze als Indiase roti’s eten bij curry of bij dips zoals Baba Ganoush. Ze zijn ook een goede basis voor Turkse pizza’s of andere glutenvrije pizza’s. Of je vult ze en rolt ze op als […]
Indiase aardappelcurry
Deze Indiase aardappelcurry is een van de lekkerste curry’s die ik ooit heb gegeten! Punjabi dum aloo (Hashimoto versie). Echt verslavend. Je moet er wel even een ritje naar een Aziatische of Indiase supermarkt voor maken, maar geloof me, het is het meer dan waard. En als je eenmaal alles in huis hebt, is het […]
Snelle bietenhummus
Heb je weinig tijd of voel je je niet echt een keukenprinses? Geen zorgen! Deze snelle bietenhummus is de perfecte oplossing voor een heerlijke, gezonde en makkelijke lunch of snack. Heerlijk met glutenvrij platbrood, pitten-en-zaden crackers of gewoon met knapperige komkommer. En niet te vergeten, het is ook een geweldige toevoeging aan je borrelplank! 1 […]
Glutenvrije Turkse pizza | Lahmacun
Dit is het ultieme recept voor glutenvrije Turkse pizza wat mij betreft. Dit deeg rolt perfect dun uit, is goed vouwbaar zodat je hem opgerold kunt eten en is gewoon heel erg lekker. Ik bak de bodems van te voren heel even in de pan, zo voorkom je dat het deeg zompig wordt. Echter, als […]
Bloemkool-kerriebrood
Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Dit bloemkool-kerriebrood heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje […]
Baba Ganoush
Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het altijd. Vaak in combinatie met […]
Indiase varkenscurry
De Indiase keuken leent zich perfect voor diëten zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Deze smaakvolle Indiase varkenscurry is daarop geen uitzondering. In plaats van rijst serveerde ik hem met quinoa. Als je niet tegen quinoa kunt, is rijst een goede vervanger. Erbij serveer ik een verfrissende komkommerraita (yoghurt saus), voor wat tegenwicht tegen de […]
Wortel- en rode linzensoep
Mijn moeder maakt de allerlekkerste linzensoep. Ik maak er graag variaties op, waarbij ik ook groentes toevoeg voor extra vitamines. Deze wortel- en rode linzensoep is een heerlijk voedzame lunch, of in een grotere portie een maaltijdsoep. Ook ideaal om voor een grotere groep te maken, omdat het makkelijk te maken is in grote hoeveelheden […]
Oesterzwam shoarma
Deze oesterzwam shoarma is een perfect vegan alternatief voor de shoarma klassieker. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur en nemen de kruidige smaken heerlijk op. Oesterzwammen zijn daarnaast ook nog eens heel gezond! Serveer hem op een glutenvrij pitabroodje of opgerold in glutenvrije wrap. 4 porties | 60 minuten Print Recept Ingrediënten Oesterzwam […]