Rode linzenköfte
Deze rode linzenköfte zijn een soort plantaardige worstjes, ook wel bekend als Mercimek Köfte. In Turkije zijn ze zeer geliefd. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van Green Age, op basis van mais- en rijstmeel, maar ook andere glutenvrije couscous werkt […]
Baba Ganoush
Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het altijd. Vaak in combinatie met […]
Groene ontbijtomelet
Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]
Home-made verse glutenvrije pasta
Ja, verse pasta is zo lekker. Het heeft zo’n lekkere zachte structuur. Maar in de winkel bijna nooit glutenvrij te krijgen. Dus hoogste tijd voor deze home-made verse glutenvrije pasta. Voor dit recept kan ik het gebruik van een pasta machine aanraden. Op Marktplaats kun je er vaak een oppikken voor een klein bedrag. Maar […]
Rode linzenbroodjes
Wat een ontdekking deze rode linzenbroodjes! Makkelijk te maken en vooral heel lekker en gezond. Dat is nog eens wat anders dan die glutenvrije broodjes die je in de supermarkt koopt. Je kan ze ook goed invriezen, al worden ze dan wel wat droger. Ik laat voor deze broodjes de linzen eerst weken met een […]
Soep met rode ui en zoete aardappel
Deze soep met rode ui en zoeteaardappel is een lekker kruidige soep die je zo op tafel zet. Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en antioxidanten. Je krijgt dus ook meteen een hoop goede stoffen binnen ✨ 3 porties | 20 minuten Print Recept Ingrediënten Soep […]
Mango crumble
Deze mango crumble is heel lekker als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop in gedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere […]
Pasta met artisjokkensaus
Deze Pasta met artisjokkensaus is een lekker makkelijke en snelle pasta waarin je de zomer proeft. Er zijn veel lekkere glutenvrije pasta’s op de markt! Ik gebruik zelf vaak de pasta van Rummo, die is gemaakt van rijst en maismeel. Die koop je onder andere bij Jumbo. 2 porties | 20 minuten + 4 […]
Home-made falafel
Maak zelf de lekkerste falafel die helemaal glutenvrij is!
Kipsaté from scratch
Een glutenvrije, sojavrije, zuivelvrije en suikervrije versie van deze Indonesische klassieker