Glutenvrije Turkse pizza | Lahmacun

Glutenvrije Turkse pizza

Dit is het ultieme recept voor glutenvrije Turkse pizza wat mij betreft. Dit deeg rolt perfect dun uit, is goed vouwbaar zodat je hem opgerold kunt eten en is gewoon heel erg lekker. Ik bak de bodems van te voren heel even in de pan, zo voorkom je dat het deeg zompig wordt. Echter, als […]

Bloemkool-kerriebrood

Bloemkool-kerriebrood

Glutenvrije groentenbroden zijn een van mijn favoriete manieren om de hele dag door groenten te eten. Dit bloemkool-kerriebrood heeft bloemkool in de hoofdrol en dat heeft vele voordelen. Bloemkool is rijk aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast bevat bloemkool het stofje DIM, wat helpt om de hormoonhuishouding te stabiliseren. En als je hormoonhuishouding een beetje […]

Shakshuka – eieren in tomatensaus

Shakshuka

Shakshuka kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit. De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen. Aubergine, courgette, paprika, doperwten, etc. Ideaal […]

Rode linzenköfte

Rode linzenköfte

Deze rode linzenköfte zijn een soort plantaardige worstjes, ook wel bekend als Mercimek Köfte. In Turkije zijn ze zeer geliefd. Ze worden traditioneel gemaakt van rode linzen en bulgur. Voor deze versie gebruik ik glutenvrije couscous. Ik gebruik de couscous van Green Age, op basis van mais- en rijstmeel, maar ook andere glutenvrije couscous werkt […]

Baba Ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het altijd. Vaak in combinatie met […]

Indiase varkenscurry

Indiase varkenscurry

De Indiase keuken leent zich perfect voor diëten zonder gluten, zuivel, soja en suiker. Deze smaakvolle Indiase varkenscurry is daarop geen uitzondering. In plaats van rijst serveerde ik hem met quinoa. Als je niet tegen quinoa kunt, is rijst een goede vervanger. Erbij serveer ik een verfrissende komkommerraita (yoghurt saus), voor wat tegenwicht tegen de […]

Groene ontbijtomelet

Groene ontbijtomelet

Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]

Wortel- en rode linzensoep

Wortel- en rode linzensoep

Mijn moeder maakt de allerlekkerste linzensoep. Ik maak er graag variaties op, waarbij ik ook groentes toevoeg voor extra vitamines. Deze wortel- en rode linzensoep is een heerlijk voedzame lunch, of in een grotere portie een maaltijdsoep. Ook ideaal om voor een grotere groep te maken, omdat het makkelijk te maken is in grote hoeveelheden […]

Oesterzwam shoarma

Oesterzwam shoarma

Deze oesterzwam shoarma is een perfect vegan alternatief voor de shoarma klassieker. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur en nemen de kruidige smaken heerlijk op. Oesterzwammen zijn daarnaast ook nog eens heel gezond! Serveer hem op een glutenvrij pitabroodje of opgerold in glutenvrije wrap⁠. ⁠ 4 porties | 60 minuten Print Recept Ingrediënten Oesterzwam […]

Home-made verse glutenvrije pasta

Home-made verse glutenvrije pasta

Ja, verse pasta is zo lekker. Het heeft zo’n lekkere zachte structuur. Maar in de winkel bijna nooit glutenvrij te krijgen. Dus hoogste tijd voor deze home-made verse glutenvrije pasta.  Voor dit recept kan ik het gebruik van een pasta machine aanraden. Op Marktplaats kun je er vaak een oppikken voor een klein bedrag. Maar […]