Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Nomatensaus (geen-tomatensaus)

Nomatensaus

Veel mensen met een auto-immuun aandoening zoals Hashimoto kunnen niet goed tegen groenten uit de nachtschadefamilie. Hieronder vallen o.a. tomaten, aubergines en aardappels. ⁠Omdat veel recepten vragen om tomatensaus of tomatenpuree, is het handig om hiervoor een goed alternatief te hebben: De Nomatensaus. Een tomaatachtige saus zonder tomaten. Smaakt ie dan echt naar tomatensaus? Hij komt heel dicht in de buurt! Zeker als je het als onderdeel van een gerecht gebruikt proef je het verschil nauwelijks. Mijn tip, maak meteen een hele grote batch en vries het in. Zo heb je altijd saus achter de hand als dat nodig is.

In dit recept gebruik ik rode wijn. Omdat de saus lang opstaat verdwijnt bijna alle alcohol in het proces, waardoor dit voor de meeste mensen geen problemen oplevert. Wil je helemaal geen alcohol? Laat de wijn dan achterwege. Je kan een beetje extra balsamico- of rode wijnazijn toevoegen als je nog wat zuur mist in de saus. ⁠

4 grote weckpotten | 90 minuten

Ingrediënten Nomatensaus

  • 1 biet
  • 1 kg wortelen
  • 1 kleine pompoen
  • 4 uien
  • halve bol knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 6 laurierblaadjes
  • 2 flinke scheuten balsamicoazijn
  • 0,25 ml rode wijn (zo’n klein flesje uit de supermarkt)
  • sap van 2 sinaasappels⁠

Bereiden

Eet smakelijk!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.