Dit gerecht is niet alleen lekker en gezond, het ziet er ook prachtig uit! Hier kun je op een dinner wel mee aan komen zetten. Het gerecht kan als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht gemaakt worden. Maar je het als hoofdgerecht? Serveer het dan met glutenvrije couscous of rijst erbij. Je kan er ook glutenvrije platbroden bij serveren, om de aubergine en de saus mee op te eten.
1 portie | 35 minuten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 5 el + extra olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl rode pepervlokken
- 4 el hummus (lekkerst is zelf gemaakt natuurlijk)
- sap van een halve citroen
- granaatappelpitjes en bosui ringen, ter garnering
Bereiden
1. Kruid de aubergine. Snijd de aubergine over de lengte in vieren, waarbij je de top heel laat. Meng 2 el olijfolie met de kruiden in een bakje. Smeer de binnenkant van de aubergine in met dit mengsel. Bewaar eventueel overgebleven kruidenmengsel.
2. Bereid de aubergine. Doe 3 el olijfolie in een pan en voeg de aubergine toe. Voeg een scheut water toe, zodat er een laagje van 1 cm in de pan staat. Laat de aubergine met de deksel op de pan 25 minuten op laag vuur stoven.
3. Maak de hummus. Verwarm ondertussen de hummus licht, bijvoorbeeld een minuutje in de magnetron of even op een pannetje op het vuur. Meng er dan wat goede olijfolie, het sap van een halve citroen en wat zout doorheen. Voor extra smaak kun je ook het overgebleven kruidenmengsel toevoegen. Ik vind het lekker als de hummus een beetje vloeibaar is geworden, zonder echt uit te lopen. Mocht het te dik zijn, voeg dan een beetje water toe.
4. Serveer. Spreid de hummus uit over het bord en leg de aubergine erop. Verdeel er vervolgens de granaatappelpitjes en bosui overheen.
Eet smakelijk!