Een goede maaltijdsalade is dit, deze heerlijke kipsalade. Hij staat in een half uur op tafel en is lekker en vullend. Door de romige saus op basis van mayonaise en de gekruide kip voelt het ondanks dat het een salade is, echt als comfort food. Heerlijk op een doordeweekse dag of met een bordje op schoot voor de tv.
Eet je geen aardappels? Vervang ze dan door zoete aardappels of aardperen. Beetje anders, maar minstens net zo lekker!
2 personen | 30 minuten
Ingrediënten Heerlijke kipsalade
Kip
- 2 kipdijfilets
- ½ tl tijm
- ½ tl oregano
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl komijnpoeder
Toppings
- 4 augurken
- 1 rode paprika
- 2 bosuitjes
- 1 avocado
- 15 kalamata olijven (zonder pit)
Dressing
- 3 el suikervrije mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 citroen
- 2 ansjovisfilets
Overig
- 4 middelgrote aardappels
- 100 g sla
- 2 el pijnboompitten
Bereiden
1. Kook de aardappels. Snijd de aardappels in stukken van ongeveer 3 cm. Kook in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn, giet af en laat afkoelen.
2. Bak de kip. Kruid ondertussen de kipdijfilets met zout, peper, tijm, oregano, chilivlokken en komijnpoeder en een beetje olijfolie. Bak ze in een koekenpan tot ze gaar en goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten per kant). Snijd de kip vervolgens in plakjes van 1 cm en bewaar ze afgedekt tot je ze gaat serveren (tegen het uitdrogen).
3. Snijd de toppings. Snijd de augurken, rode paprika, bosuitjes, avocado in blokjes van ongeveer 0,5-1 cm. Halveer de olijven.
4. Maak de dressing. Pureer in een kom de mayonaise, mosterd, citroenrasp & -sap en ansjovis tot een dressing. Proef, en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
5. Combineer en serveer. Rooster de pijnboompitten tot ze rondom bruin zijn in een droge koekenpan. Blijf erbij, zodat je ze niet laat aanbranden (gebeurt mij standaard als ik toch wegloop). Meng de gekookte aardappels, gesneden groenten, kip, sla en dressing in een grote kom. Meng goed door elkaar en serveer de salade bestrooid met de geroosterde pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof kiprecepten?