Ik ken niemand die niet van taco’s houdt. Altijd zo gezellig om iedereen aan tafel zijn eigen schelpen te laten vullen. En het goede nieuws, de schelpen zijn van zichzelf al glutenvrij. En met de combinatie van guacamole en cashewroom heb je ook helemaal geen zuivel nodig. Deze versie met jackfruit is dan ook helemaal vegan.
2 porties | 45 minuten + 4 uur weken
Ingrediënten
- 75 g cashewnoten
- 1 citroen
- 5 tomaten
- 1 ui
- ½ tl kaneel
- 1 tl komijnzaad
- 2 el tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 3 tenen knoflook
- 1 tl appelciderazijn
- 1 blik jonge jackfruit (550 g)
- 10 cherry tomaatjes
- klein blikje mais
- 2 bosui
- scheutje rode wijnazijn
- 2 avocado’s
- 6-8 tacoschelpen
Bereiden
1. Maak de cashewroom. Week de cashewnoten 4 uur in ruim water. Giet ze af en pureer ze met nieuw water met je blender of keukenmachine. Blijf water toevoegen tot je de juiste consistentie hebt. Hoe langer je pureert, hoe zachter de room zal worden. Breng op smaak met zout en peper en het sap van een halve citroen. Niet voldoende tijd om de noten te weken? Kook ze dan even 10 minuten in ruim water, giet af en volg het recept hierboven. De saus zal dan iets minder fris smaken dan de weekvariant, maar is ook zeker lekker.
2. Maak de jackfruitsaus. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Ontdoe ze daarna van hun schil en snij in stukken. Snipper de ui en fruit die aan. Voeg het kaneel en komijnzaad toe en bak even aan. Voeg de kleingesneden tomaat toe, samen met de tomatenpuree, het paprikapoeder, geperste knoflook en azijn. Laat de jackfruit uitlekken en doe het in de saus. Laat de saus een half uur pruttelen, zodat de jackfruit lekker zacht wordt.
3. Maak de salsa. Snij de cherry tomaatjes klein en de bosui in fijne ringetjes. Laat de mais uitlekken en doe alles samen in een schaaltje. Breng op smaak met een scheutje rode wijnazijn en wat zout en peper en roer goed door.
4. Maak de guacamole. Pureer de avocado’s tot een romig geheel. Eventueel kun je nog wat cashewroom toevoegen voor een extra smeuïg resultaat. Breng op smaak met zout, peper en het sap van een halve citroen.
5. Maak de taco’s. Bak de schelpen af zoals aangegeven op de verpakking. En vul met de jackfruitsaus, salsa, room en guacamole.
Eet smakelijk!