Ik heb een tijdje in India gewoond en daar ben ik verslaafd geraakt aan Mango lassi. Een soort smoothie eigenlijk. Iets dunner, zodat je hem goed kan drinken. En het liefst drink je hem goed koud met wat ijsblokjes erin. Hier mijn eigen versie: een zuivelvrije mango lassi.
Traditioneel wordt hij gemaakt met yoghurt en melk. Deze zuivelvrije variant gebruikt kokosyoghurt en amandelmelk. Kun je niet tegen noten? Gebruik dan water of een andere plantaardige melk. Op deze manier is hij minstens net zo lekker als de originele versie. En nu helemaal vegan. Ik gebruik hiervoor het liefste de kleine kokosyoghurt van de Albert Heijn (niet te verwarren met de grote variant in dezelfde verpakking, die is echt minder lekker).
1 glas | 10 minuten
Ingrediënten Zuivelvrije mango lassi
- 1 mango
- 100 kokosyoghurt
- 50 amandelmelk of water
- 2 st kardemom
- ijsklontjes (optioneel)
Bereiden
1. Bereid de ingrediënten voor. Schil de mango en ontdoe het van zijn pit. Doe het vruchtvlees in een kom voor de blender of staafmixer. Ontdoe de kardemompeulen van hun schil en stamp de zaadjes fijn met de vijzel (of achterkant van je lepel in een kommetje).
2. Maak de zuivelvrije mango lassi. Pureer alle ingrediënten samen tot een heerlijke lassi. Serveer eventueel met ijsklontjes.
Geniet ervan!
Op zoek naar meer Hashimoto-proof drankjes?