Rendang is een van mijn lievelingsgerechten. Alleen voor mijn vaak vegetarische / vegan gasten niet echt een optie. Daarom maakte ik jackfruit rendang in plaats van de standaardversie met stoofvlees. De structuur van jackfruit is lekker stevig en ‘vlezig’, de smaak is wat zuurder en frisser dan je van een standaard rendang gewend bent. Echt heerlijk!
Serveer hem met rijst, ingemaakte groenten en een groente gerecht zoals Jukut Urap.
Je vind alle ingrediënten bij Aziatische supermarkten, zoals de Amazing Oriental.
4-5 personen | 1 uur (inclusief 30 minuten stoven)
Ingrediënten Jackfruit Rendang
Boemboe
- 7 kemirinoten
- 1 el korianderzaad
- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 6 rawit pepers (of naar smaak)
- 4 cm gember, in dunne plakjes
- 4 cm laos, in dunne plakjes
- 4 cm kurkumawortel, in dunne plakjes
Overig
- 2 salamblaadjes
- 3 stengels citroengras
- 5 limoenblaadjes
- 900 g jackfruit (3 blikken)*
- 500 ml kokosmelk
- 1,5 el tamarindepasta (potje)
*Jackfruit koop je in blik en zijn te vinden in o.a. Aziatische supermarkten. Let erop dat je groene/jonge jackfruit koopt (dat staat op het blik). Anders is het te zoet.
Bereiden
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer Indonesische Hashimoto-proof recepten?