Zuivelvrije crème brûlée
Dit is wat mij betreft het ideale dessert als afsluiting van een uitgebreid dinner. Je kan het namelijk heel goed van tevoren maken, het geeft een gevoel van luxe en je hebt een zoet gerecht met een minimaal gebruik van toegevoegde suikers. In de basis zit slechts 1 eetlepel honing voor 4-6 porties en je […]
Kokos-citroentaart
De structuur van deze taart doet me een beetje aan een kleverige boterkoek denken. Maar hij smaakt heel anders, een mooie mix tussen kokos en citroen. Aanrader! De citroenvulling moet ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast, dus plan die in voor je aan de taart begint. Verder is het maken van de taart zo […]
Speculaas-appeltaart
Dit is mijn versie van een heerlijke glutenvrije en zuivelvrije Sinterklaas / Wintercake. Ik had bedacht om rustig aan te doen met af en toe een plakje, maar hij was binnen een dag op (mijn vriend heeft wel meegegeten, dat dan weer wel). Ik gebruik volkoren rijstmeel, dan is hij net weer even wat gezonder. […]
Worteltaart ballen
Of op z’n Engels: Carrot cake balls. Dit is de perfecte snack als je snel voor een grote groep iets moet maken. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk. Het is zo klaar en stiekem ook nog best gezond. Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die vegan eten en mensen die niet tegen gluten, noten […]
Bananenbrood
Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker! Dit brood is perfect voor het ontbijt […]
Glutenvrije wortel-bietencake
Aan de ene kant is deze cake gezond door de combinatie van groenten en amandelmeel. Aan de andere kant heeft het een lekker zoetje door de wortel en bieten, maar ook de kruiden, vanille en een beetje ahornsiroop. Dit recept is zo makkelijk om te maken. Het is een kwestie van alle ingredienten met elkaar […]
Banana pancakes
Met Banana pancakes is het echt feestelijk wakker worden. Een ontbijtje met glutenvrije bananenpannenkoeken. En ook praktisch, want op de een of andere manier hebben wij altijd wel overrijpe bananen liggen. Dus een goede manier ook om die op te maken. En ze zijn ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. […]
Mango crumble
Heerlijk als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop ingedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere dot kokosyoghurt en een kopje koffie. […]
Snelle cacao-truffels
Deze lekkernij staat in 5 minuten op tafel. Lekker zoet en toch suikervrij. Ideaal!