Indiaas roereitje

Indiaas roereitje

Ik eet graag een Indiaas roereitje als ontbijt of lunch. Het is een variatie op een klassiek roereitje dat we kennen, maar net weer even met andere smaken. De ingrediënten kun je bij de meeste supermarkten gewoon halen, op de gember-knoflookpasta na. Heb je die niet in huis? Pureer dan wat gember en knoflook met […]

Shakshuka – eieren in tomatensaus

Shakshuka

Shakshuka kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit. De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen. Aubergine, courgette, paprika, doperwten, etc. Ideaal […]

Baba Ganoush

Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine. Het liefst rooster je de aubergines boven open vuur, zoals de vlas van je gasfornuis, voor de typisch rokerige smaak. Baba Ganoush wordt in veel landen in het Midden-Oosten en de Mediterrane regio gegeten. Als lunch, snack, bijgerecht, eigenlijk kan het altijd. Vaak in combinatie met […]

Groene ontbijtomelet

Groene ontbijtomelet

Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]

Wortel- en rode linzensoep

Wortel- en rode linzensoep

Mijn moeder maakt de allerlekkerste linzensoep. Ik maak er graag variaties op, waarbij ik ook groentes toevoeg voor extra vitamines. Deze wortel- en rode linzensoep is een heerlijk voedzame lunch, of in een grotere portie een maaltijdsoep. Ook ideaal om voor een grotere groep te maken, omdat het makkelijk te maken is in grote hoeveelheden […]

Soep met rode ui en zoete aardappel

Soep met rode ui en zoete aardappel

Deze soep met rode ui en zoeteaardappel is een lekker kruidige soep die je zo op tafel zet. Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en antioxidanten. Je krijgt dus ook meteen een hoop goede stoffen binnen ✨⁠ ⁠ 3 porties | 20 minuten Print Recept Ingrediënten Soep […]

Mango crumble

Mango crumble

Deze mango crumble is heel lekker als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop in gedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. ⁠De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere […]

Pasta met artisjokkensaus

Pasta met artisjokkensaus

Deze Pasta met artisjokkensaus is een lekker makkelijke en snelle pasta waarin je de zomer proeft. Er zijn veel lekkere glutenvrije pasta’s op de markt! Ik gebruik zelf vaak de pasta van Rummo, die is gemaakt van rijst en maismeel. Die koop je onder andere bij Jumbo. ⁠ 2 porties | 20 minuten + 4 […]