Dit gerecht kan altijd. Als ontbijt, lunch of avondmaaltijd. Heel makkelijk te maken, gezond en het ziet er zo opgediend in de pan ook heel leuk uit.
De basis van dit recept is ui, tomaten en ei. Verder kun je er allemaal groentes in doen die je nog hebt liggen. Aubergine, courgette, paprika, doperwten, etc. Ideaal om je groenterestjes mee op te maken.
Heb je haast of hou je van gemak? Gebruik dan tomaten uit blik in plaats van verse.
1 pan met 3 eieren | 25 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ aubergine
- ½ paprika
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 3 grote tomaten
- 3 eieren
- glutenvrij platbrood voor erbij
Bereiden
1. Maak de saus. Snipper de ui en bak deze glazig in een grote pan met een flinke scheut olijfolie. Snijd ook de aubergine en paprika klein en bak die mee tot alles zacht is. Voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe aan de pan en bak 1 minuut mee. Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Pel ze en snijd ze in kleine stukken en voeg ze toe aan de pan.
2. Maak het ei. Breng de saus aan de kook. Maak 3 holtes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het geheel lekker pruttelen tot het ei gaar is. Om dit proces te versnellen, doe een deksel op de pan.
3. Serveer. Zo opgediend in de pan, met glutenvrij brood en eventueel een salade.
Eet smakelijk!