Recepten

Homemade falafel

Falafel is van zichzelf glutenvrij, al voegen restaurants en fabrikanten toch vaak gluten toe. Als je ze zelf maakt heb je daar geen last van.

Het vergt wel enige planning om te maken, want je moet de kikkererwten minimaal 12 uur laten weken. Kom niet in de verleiding om kikkererwten uit blik te nemen, daarmee krijg je nooit de goede structuur. ⁠ ⁠

6-8 porties | 35 minuten + 12 uur weken

Ingrediënten

  • 375 g gedroogde kikkererwten
  • 1 ui
  • 5 tenen knoflook
  • handje peterselie
  • handje koriander
  • 3 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl zeezout
  • 1 ½ tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • zonnebloem- of kokosolie om in te frituren⁠ (kan zonder)
  • Voor erbij: sla, granaatappelpitjes, knoflooksaus, hummus, glutenvrije pitabroodjes⁠ of glutenvrije wraps, alles wat jij lekker vindt!