Dit is een perfect vegan alternatief voor de shoarma klassieker. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur en nemen de kruidige smaken heerlijk op. Serveer hem op een glutenvrij pitabroodje of opgerold in glutenvrije wrap .
4 porties | 60 minuten
Ingrediënten
- 300 g oesterzwammen
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 3 kardemompeulen
- ½ kaneelstokje
- 1 gedroogde peper
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl kurkuma
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
Bereiden
1. Marineer de shoarma. Scheur de paddenstoelen in reepjes en doe in een kom. Rooster de koriander, komijn, de inhoud van de kardemom, kaneelstokje, gedroogde peper en nootmuskaat 2 minuten in een droge pan. Dit gaat heerlijk ruiken. Laat iets afkoelen en maal dan fijn in een vijzel of keukenmachientje samen met de kurkuma en paprikapoeder en voeg het ook toe aan de kom. Rasp de ui en knoflook boven de kom. Voeg als laatste ook de olijfolie toe. Meng goed en laat minimaal 30 minuten, maar het liefst een paar uur in de koelkast marineren. In de tijd dat het aan het marineren is, kun je je toppings voorbereiden.
2. Bak de shoarma. Neem een hele grote koekenpan en bak de oesterzwamshoarma in porties gaar. Het is belangrijk dat de paddenstoelen kunnen ‘zwemmen’ in de pan, zodat het vocht kan verdampen zonder dat ze in hun eigen vocht gaar koken. Dat voorkomt dat ze sompig worden.
4. Serveer. In een glutenvrije wrap op pita broodje. Met alle toppings die je lekker vind zoals, sla, bosui, knoflooksaus, hummus, paprika, tomaat, pickles, etc. Maak er een feestje van! Wil je geen wrap of broodje? Het werkt ook in de vorm van een salade, eventueel met aardappel voor extra vulling.
Eet smakelijk!