Recepten

Loempia’s van rijstvellen⁠

Sinds ik glutenvrij eet mis ik loempia’s. Want hoewel loempiavellen niet met gluten hoeven te zijn, zijn ze dat eigenlijk altijd wel. Dus zelf maken dan maar. Ik gebruik hiervoor rijstvellen. Die kun je kant en klaar kopen en ben je zo klaar.

In plaats van een recept deel ik hier de werkwijze. Je kan ze vullen met alles wat je lekker vindt. Die van de foto maakte ik met kip gestoomd met citroengras en curry bladeren, gebakken champignons, rauwe pompoen en kiemen.⁠

Omdat deze loempia’s niet in een frituurpan gebakken worden, maar in een dikke laag hete kokosolie in een gewone pan, vertel ik mezelf dat dit geen frituren is maar bakken. Dit is een beetje smokkelen, maar ik merk dat als ik dit niet te vaak en niet te veel doe ik daar geen last van krijg. Mocht je echt niet willen frituren bijvoorbeeld omdat je een heel strikt AIP dieet volgt, sla deze dan even over.

Zoveel als je wil | minimaal 15 minuten – afhankelijk van je aantal en je vulling

Ingrediënten

  • rijstvellen*
  • kokosolie, om in te bakken

*Je kan zowel grote als kleine gebruiken. De kleine krijg je iets strakker resultaat, met wat minder inhoud. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.