Ik eet graag een Indiaas roereitje als ontbijt of lunch. Het is een variatie op een klassiek roereitje dat we kennen, maar net weer even met andere smaken.
De ingredienten kun je bij de meeste supermarkten gewoon halen, op de gember-knoflookpasta na. Heb je die niet in huis? Pureer dan wat gember en knoflook met een klein scheutje water tot een puree. Is iets meer werk, maar eigenlijk nog lekkerder dan de puree gebruiken uit een potje. Ben je op zoek naar een winkel met Indiase producten? Kijk dan eens bij Tjins.
1 portie | 20 minuten
Ingrediënten Indiaas roereitje
Groente-kruidenmix
- ½ ui
- 1 el gember-knoflookpasta*
- 1 groen rawit-pepertje of 1 rode peper (optioneel)
- 1 tomaat
- ¼ tl kurkuma
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl garam masala
- ½ tl zout
Overig
- 3 eieren
- 2 el kokosyoghurt
- 10 schijfjes komkommer
- glutenvrij broodje of platbrood (optioneel)
*Je kan dit kopen bij een Aziatische winkel of anders zelf maken door gember en knoflook met een beetje water te pureren.
Bereiden
1. Maak de groente-kruidenmix. Snijd de ui fijn, het pepertje in ringetjes en de tomaat in blokjes. Verhit 2 el kokosolie of milde olijfolie in een pan en bak de fijngehakte ui gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de gember-knoflookpasta en het pepertje toe. Na 1 minuut voeg je de in blokjes gesneden tomaat toe en bak je deze nog 2 minuten mee. Roer de kurkuma, chilipoeder, garam masala en zout erdoor en bak alles al roerend gedurende 5 minuten.
2. Maak het ei. Klop de eieren los en voeg ze toe. Bak al roerend tot het ei net gestold is. Het lekkerst vind ik als het ei gaar is, maar wel nog goed romig.
3. Serveer. Serveer het ei met wat kokosyoghurt, komkommer en glutenvrij brood.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof ontbijt recepten?