Recepten

In rode wijn gestoofde kip met zoete aardappelpuree⁠

Dit is mijn versie van de klassieker coq-au-vin. De kwaliteit van het vlees bepaalt in dit gerecht het succes. Biologische kip van een goede slager heeft daarom de voorkeur. Verder zijn tijd en geduld de key ingredients. Maar dat is het het zeker waard!⁠

Dit gerecht wordt gestoofd in rode wijn, dus mocht je helemaal geen alcohol willen, sla deze dan even over. Echter, omdat het lang gestoofd wordt, zal het meeste van de alcohol verdampen. Hierdoor zal het voor veel mensen geen problemen opleveren. ⁠

2 personen | 80 minuten (inclusief stoven) + 12 uur marineren

Ingrediënten

  • 4 drumsticks
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 150 g champignons
  • 1 bouillonblokje
  • 2 laurierbladeren
  • 2 takjes tijm
  • 200 g kruimige aardappels
  • 200 g zoete aardappels
  • 3 el plantaardige boter
  • 1 el boekweitmeel
  • Voor erbij: salade, prosciutto en pijnboompitjes.⁠