Wat mij betreft zijn home-made shoarma wraps hét perfecte vrijdag diner. Zo lekker en makkelijk te maken en helemaal glutenvrij, zonder in te leveren op smaak. En het heeft ook iets gezelligs dat iedereen zijn eigen wrap kan samenstellen.
Ik marineer het vlees vaak begin van de middag en als ik tijd heb bereid ik het deeg dan ook vast even voor. Dan is het ‘s avonds slechts een kwestie van afbakken. Als je de taken met zijn tweetjes kan verdelen, staat het in een kwartier op tafel. Wij maken er meestal 2 per persoon voor volwaardige avondmaaltijd. Ik maak het ook wel eens als lunch, dan heb ik er meestal aan eentje genoeg.
4 stuks | 60 minuten
Ingrediënten Home-made shoarma wraps
Shoarma
- 4 glutenvrije wraps
- 300 gr kippendijen
- 2 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 3 kardemompeulen
- ½ kaneelstokje
- 1 gedroogde peper
- ½ tl nootmuskaat
- ½ tl kurkuma
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie
- 1 paprika
Toppings (kies wat je lekker vindt)
- Sla
- Bosui
- Harissa
- Zuivelvrije knoflooksaus (bijv. o.b.v. kokosyoghurt)
- Hummus
- Pickels
- Ingemaakte groente
- Tomaatjes
- Paprika
- Alles wat jij er lekker bij vindt
Bereiden
1. Marineer de shoarma. Snijd de kip in reepjes en doe in een kom. Rooster de koriander, komijn, de zaadjes van de kardemom, kaneelstokje, gedroogde peper en nootmuskaat 2 minuten in een droge pan. Dit gaat heerlijk ruiken. Laat iets afkoelen en maal dan fijn in een vijzel of keukenmachientje samen met de kurkuma en paprikapoeder en doe het ook in de kom. Rasp de ui en knoflook boven de kom. Doe als laatste ook de olijfolie erbij. Meng goed en laat minimaal 30 minuten, maar het liefst een paar uur in de koelkast marineren.
2. Maak 4 wraps. Klik hier voor het recept
3. Bak de shoarma. Snijd de paprika in kleine stukjes. En bak samen met de shoarma ongeveer 10 minuten.
4. Serveer. Zet alles, inclusief je toppings, in bakjes op tafel. Laat iedereen zijn eigen wrap samenstellen. Als je eerst de onderkant van je wrap over de vulling slaat en daarna de zijkanten, dan kan je hem eten zonder te knoeien. Al weet ik niet of ik het op een eerste date hierop zou wagen.
Eet smakelijk!
Meer Hashimoto-proof wrapgerechten?