Dit is een ideale pizzabodem voor mensen die het AIP dieet volgen of om een andere reden geen granen eten. Voor de bodem gebruik ik een combinatie van cassavemeel en tijgernootmeel. Die laatste is in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet gemaakt van noten maar van een soort wortels. Helemaal conform een AIP dieet dus.
Met de toppings kun je natuurlijk lekker variëren.
1 stuk | 35 minuten
Ingrediënten
- 50 g cassavemeel
- 25 g tijgernootmeel
- 75 g koken water
- 1 el olijfolie
- 3 el tomatensaus of nomatensaus
- handje gehakt
- handje champignons
- 1 teen knoflook
- 2 tl oregano
Bereiden
1. Maak de bodem. Kook het water in een pan. Zodra het kookt, zet je het vuur uit en roer je het meel erdoor. Laat het met de deksel op de pan 10 minuten rusten. Stort het dan uit op een schoon werkblad, voeg olijfolie en zout toe, en kneed tot een geheel. Bestuif het werkblad met cassavemeel, rol het deeg uit tot een dunne bodem en bak het in een hete koekenpan bruin aan beide kanten.
2. Beleggen. Verdeel de tomatensaus/nomatensaus over de bodem. Snijd de knoflook en champignons klein, meng ze met het gehakt en breng op smaak met zout en oregano. Verdeel deze mix ook over de pizzabodem.
3. Bakken. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het geheel in 8 minuten gaar. Je kunt de pizza verder beleggen met verse kruiden, salade en eventueel een knoflooksaus op basis van kokosyoghurt.
Eet smakelijk!