Recepten

Glutenvrije couscous met chorizo, paprika en verse kruiden

Gelukkig zijn er steeds meer goede alternatieven op de markt voor couscous. Mijn favoriet so far is de variant van mais en rijst van Green Age. Maar mocht je een andere variant vinden in de supermarkt, daar werkt dit gerecht vast ook goed mee. Wel is het een kunst om de couscous lekker stevig en luchtig te krijgen (ook met gewone couscous). Daarom stoom ik het gaar in plaats van het te overgieten met kokend water, zoals op de meeste verpakkingen staat als bereidingswijze. Kost iets meer tijd, maar het verschil is groot. ⁠Ik raad je aan om dit te volgen, maar als je haast hebt, wees gerust eigenwijs en neem de snelle route. ⁠

2 porties | 35 minuten

Ingrediënten

  • 150 g glutenvrije couscous
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 g chorizo
  • 1 paprika
  • 16 kalamata olijven
  • scheutje rode wijnazijn
  • 2 lente-uitjes
  • 50 g spinazie
  • 3 takjes munt
  • 1 citroen⁠