Recepten

Chili con carne met paprika en ananassalsa⁠ 

Een klassieker. Heerlijk en makkelijk te maken comfortfood. Door er ananas aan toe te voegen krijg je een lekkere zoetzure smaak erbij.⁠

4 porties | 45 minuten

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 2 rode uien
  • 3 blaadjes laurier
  • chilivlokken, naar smaak
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • 5 tenen knoflook
  • 250 g rundergehakt
  • 5 tomaten
  • 400 g chilibonen (blik)
  • 150 g ananasblokjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 2 tl zoet paprikapoeder
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • Voor erbij: verse koriander + evt. cashewroom