Groene ontbijtomelet
Bij het ontbijt voeg ik graag een dosis groente toe. Heb je die maar vast binnen. Deze groene ontbijtomelet staat daarom vaak op het menu. Hierbij een luchtige groene variant met tuinbonen, snijbiet en verse dille. Geserveerd met cherry tomaatjes en een dot kokosyoghurt. Je kan er glutenvrij brood bij nemen, maar dat is wat […]
Wortel- en rode linzensoep
Mijn moeder maakt de allerlekkerste linzensoep. Ik maak er graag variaties op, waarbij ik ook groentes toevoeg voor extra vitamines. Deze wortel- en rode linzensoep is een heerlijk voedzame lunch, of in een grotere portie een maaltijdsoep. Ook ideaal om voor een grotere groep te maken, omdat het makkelijk te maken is in grote hoeveelheden […]
Oesterzwam shoarma
Deze oesterzwam shoarma is een perfect vegan alternatief voor de shoarma klassieker. De paddenstoelen hebben een mooie vlezige structuur en nemen de kruidige smaken heerlijk op. Oesterzwammen zijn daarnaast ook nog eens heel gezond! Serveer hem op een glutenvrij pitabroodje of opgerold in glutenvrije wrap. 4 porties | 60 minuten Print Recept Ingrediënten Oesterzwam […]
Home-made verse glutenvrije pasta
Ja, verse pasta is zo lekker. Het heeft zo’n lekkere zachte structuur. Maar in de winkel bijna nooit glutenvrij te krijgen. Dus hoogste tijd voor deze home-made verse glutenvrije pasta. Voor dit recept kan ik het gebruik van een pasta machine aanraden. Op Marktplaats kun je er vaak een oppikken voor een klein bedrag. Maar […]
Gegrilde meloen met groene linzen
In het gerecht gegrilde meloen met groene linzen heeft fruit de hoofdrol. Zeker in de zomer word ik daar altijd heel blij van. Om het extra zomers te maken grilde wij de meloen op de BBQ, maar gewoon in de pan kan natuurlijk ook. De groene linzen in dit gerecht zijn een goede bron van […]
Rode linzenbroodjes
Wat een ontdekking deze rode linzenbroodjes! Makkelijk te maken en vooral heel lekker en gezond. Dat is nog eens wat anders dan die glutenvrije broodjes die je in de supermarkt koopt. Je kan ze ook goed invriezen, al worden ze dan wel wat droger. Ik laat voor deze broodjes de linzen eerst weken met een […]
Soep met rode ui en zoete aardappel
Deze soep met rode ui en zoeteaardappel is een lekker kruidige soep die je zo op tafel zet. Zoete aardappelen zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine C, vezels en antioxidanten. Je krijgt dus ook meteen een hoop goede stoffen binnen ✨ 3 porties | 20 minuten Print Recept Ingrediënten Soep […]
Mango crumble
Deze mango crumble is heel lekker als ontbijt, maar werkt ook perfect als gebak of als toetje. Ik heb er wat ahoorn siroop in gedaan voor wat extra zoetigheid, maar die kun je weglaten als je met zo min mogelijk suikers wil. De mango is op zichzelf al zoet genoeg. Serveer het met een lekkere […]
Pasta met artisjokkensaus
Deze Pasta met artisjokkensaus is een lekker makkelijke en snelle pasta waarin je de zomer proeft. Er zijn veel lekkere glutenvrije pasta’s op de markt! Ik gebruik zelf vaak de pasta van Rummo, die is gemaakt van rijst en maismeel. Die koop je onder andere bij Jumbo. 2 porties | 20 minuten + 4 […]
Zomerse kipstoof met citroen
Heerlijke zomerse stoof die glutenvrij, en zuivelvrij is.