Blog

Eerste herintroductie: Rijst

Rijst is terug op het menu! Na 1,5 maand strikt gegeten te hebben volgens het AIP dieet besloot ik de eerste herintroductie in te voeren. Waarom rijst, vraag je je af?

Ten eerste, mijn arts gaf aan dat rijst doorgaans geen problemen veroorzaakt bij mensen met Hashimoto, dus het was het proberen waard.

Ten tweede, merkte ik dat ik het lastig vind om voldoende koolhydraten binnen te krijgen met het AIP-dieet, terwijl mijn lichaam die energiebron echt nodig heeft. Ik herinner me een eerdere poging met het keto-dieet (zonder koolhydraten), waarbij ik 3 maanden lang nul energie had (keto flu). Mijn lichaam snakt naar koolhydraten.

Daarnaast is rijst buitengewoon veelzijdig! Over de hele wereld eten mensen rijst in diverse gerechten, van biryani tot risotto, van paella tot nasi. En het meel is een perfecte basis voor heerlijke pannenkoeken, platbrood en crackers. Met rijst in mijn dieet is er een wereld aan nieuwe mogelijkheden open gegaan.

Ik heb het afgelopen week uitgeprobeerd, en mijn lichaam reageert positief 🥳 Dus verwacht de komende tijd veel smakelijke rijstgerechten hier! 

Wil je meer weten over de relatie tussen voeding en Hashimoto? Klik hier