Blog

Dieetverandering is niet eenvoudig

Dieetverandering: het is geen eenvoudige taak. Het vergt tijd, doorzettingsvermogen en aanpassingsvermogen. En het is belangrijk om aandacht te besteden aan de aspecten die vaak over het hoofd worden gezien.

Ten eerste is het aanpassen van je dieet als het ontdekken van een nieuwe wereld in je eigen keuken. Nieuwe ingrediënten, nieuwe gewoontes. Dat vergt geduld, toewijding en tijd. De gebruikelijke opties in de supermarkt of uit eten gaan worden ineens beperkt, waardoor het ingewikkelder wordt. Hoe meer ingrediënten je uit je dieet schrapt, hoe meer je zelf de keuken in zal moeten.

Daarnaast heeft ook je lichaam zijn eigen tempo om zich aan te passen. Toen ik begon met het Hashimoto eliminatie dieet, had mijn buik het moeilijk gedurende de eerste 1,5 maand. En bij het AIP dieet voelde ik me de eerste weken uitgeput. Je lichaam ondergaat duidelijke veranderingen, en dat kost tijd.

Het is opvallend hoe weinig aandacht hier vaak aan wordt besteed. Ik was er in ieder geval zelf niet echt op voorbereid toen ik begon. Maar nu heb ik geleerd dat je in het begin extra goed voor jezelf moet zorgen. Geef jezelf de ruimte om tijdelijk minder energie te hebben of andere uitdagingen te ervaren. Bij de meeste mensen trekken deze symptomen na verloop van tijd gelukkig weg, zoals ook bij mij. Ondertussen voel ik me veel beter dan ervoor! 😃

Dus als je van plan bent om je dieet te veranderen, neem dit mee. Zorg dat je de ruimte hebt om om te gaan met eventuele ongemakken. En ook dat jijzelf en je omgeving extra lief voor je zijn. Wil je graag even sparren over hoe je dit zou kunnen aanpakken of wat je kan verwachten? Ik help je graag!