Blog

Aardappel intolerantie

Die zag ik niet helemaal aankomen. Ik had van te voren een lijstje gemaakt van ingrediënten waarvan ik vermoedde dat ik niet zo goed tegen kon. Maar daar stonden aardappels zeker niet bij. Vol vertrouwen voegde ik die dan ook weer toe aan mijn dieet tijdens de herintroductie van het Auto-Immuun Protocol (AIP). Het leek goed te gaan, maar op dag 2 kreeg ik opeens last. Rommelde darmen en diarree. Om eerlijk te zijn geloofde ik niet dat het aan de aardappels lag en heb ik het een paar dagen later opnieuw geprobeerd. Opnieuw kreeg ik vanaf dag 2 na het eten last. Conclusie, voorlopig even geen aardappelen voor mij.

Ik ga me dus weer verder storten op de cassave, bakbanaan, aardperen, knolselderij, pastinaak, enzovoort. Is ook geen straf moet ik zeggen. Al smaakte die twee keer aardappels wel echt goed.

Over een tijdje ga ik opnieuw proberen om aardappels te eten. Want dat ik er nu niet goed tegen kan, betekent niet dat ik ze nooit meer zou kunnen eten. Als mijn darmen zich voldoende hebben kunnen herstellen, is het hopelijk op een later moment wel weer mogelijk. Time will tell.

Wil jij ook op zoek naar je voedingsintoleranties om daarmee meer energie te krijgen en minder last van je Hashimoto-klachten? Ik help je graag verder!