Mijn vriend doet bij het avondeten heel lief mee met mijn dieet. Met als voorwaarde dat hij een kapsalon mocht maken die binnen het dieet past. Nou, daar kon ik wel mee leven! Hierbij zijn creatie.
2 personen | 45 minuten
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 300 g kipfilet
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemalen citroengras
- 1 ½ ui
- 6 tenen knoflook
- 6 el kokosyoghurt
- sap van een halve citroen
- kleine krop stevige sla
- 1 avocado
- 8 takjes koriander
Bereiden
1. Maak de zoete aardappelfrieten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zoete aardappel schoon en snijd ze in frietachtige repen. Meng de repen in een kom met olijfolie, zout en peper. Verspreid ze gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze gedurende 40 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.
2. Maak de shoarma. Snijd ondertussen de kip in reepjes en kruid met gemberpoeder, kurkuma, citroengraspoeder, peper en zout. Snipper een ui en hak 2 teentjes knoflook fijn. Bak deze gedurende 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg dan de gekruide kip toe en bak tot deze gaar is.
3. Maak de knoflooksaus. Meng kokosyoghurt, 4 geperste teentjes knoflook, citroensap, zout en peper tot een saus. Proef en voeg naar smaak meer citroensap, zout en peper toe.
4. Maak de topping. Snijd de sla in repen, de avocado in blokjes en pluk de blaadjes van de koriander. Snipper een halve ui.
5. Serveer. Leg de zoete aardappelfrieten op het bord, gevolgd door de shoarma, salade en knoflooksaus.
Eet smakelijk!