Heb je weinig tijd of voel je je niet echt een keukenprinses? Geen zorgen! Deze bietenhummus is de perfecte oplossing voor een heerlijke, gezonde en makkelijke lunch of snack. Heerlijk met glutenvrij platbrood, pitten-en-zaden crackers of gewoon met knapperige komkommer. En niet te vergeten, het is ook een geweldige toevoeging aan je borrelplank!
1 flinke kom | 5 minuten
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten uit blik (afgespoeld)
- 2 voorgekookte bieten
- 2 el lekkere olijfolie
- sap van 1 citroen
- flinke scheut tahin
Bereiden
1. Maak de hummus. Pureer alle ingrediënten tot een gladde en romige substantie. Voeg wat water toe om het lekker smeuïg te maken.
2. Breng op smaak. Voeg zout en peper toe naar smaak. Breng eventueel verder op smaak met wat extra olijfolie, citroen of tahin.
Eet smakelijk!