Ja, verse pasta is zo lekker. Het heeft zo’n lekkere zachte structuur. Dus hoogste tijd om daarvoor een glutenvrije variant te maken!
Voor dit recept kan ik het gebruik van een pasta machine aanraden. Op Marktplaats kun je er vaak een oppikken voor een klein bedrag. Maar je zou het deeg ook dun kunnen uitrollen met een deegroller. Wat betreft de werkwijze, die is hetzelfde als de glutenvolle variant, alleen de ingrediënten zijn anders.
2 porties | 60 minuten
Ingrediënten
- 90 g + extra sorghummeel
- 40 g tapiocameel
- 40 g kikkererwtenmeel
- ½ tl xanthaangom
- ¼ tl zout
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
Bereiden
1. Maak het deeg. Mix alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Maak er een kuiltje in het midden en doe daar de eieren en olijfolie in. Mix alles goed door elkaar tot een fijn deeg. Het mag nog een beetje plakkerig zijn. Is het te droog? Voeg een beetje water toe. Te plakkerig? Dan nog wat sorghummeel. Laat het deeg afgedekt een half uurtje rusten. In deze rusttijd heb je tijd om je saus te maken.
2. Maak de pasta. Verdeel het deeg in twee bollen. Rol met de machine het deeg uit tot dunne lappen (stand 7/9). Gebruik sorghummeel om te voorkomen dat het deeg aan elkaar plakt. Snijd met de machine of met een mes de pasta in de gewenste vorm. Rol je het uit met de hand? Rol het dan zo dun mogelijk uit en gebruik sorghummeel om ervoor te zorgen dat het niet aan je werkblad blijft kleven en je deegroller.
3. Kook de pasta. Zet een ruime pan op met gezouten kokend water. Kook de pasta in ongeveer 1-2 minuten gaar. Als je ziet dat de pasta gaat drijven is het gaar. Dien hem op met elke saus die je maar wil. Verse pasta neemt altijd meer vocht op dan gedroogde en werkt daarom vaak goed met relatief vloeibare en romige sauzen.
Eet smakelijk!