Deze slawrap met avocado en garnaaltjes vind ik een echte verwenlunch. Zo klaar en het geeft echt een gevoel van luxe. Sowieso vind ik slawraps altijd een top idee voor de lunch, omdat je door de afwezigheid van koolhydraten erna niet zo’n inzak moment hebt. Voor deze versie heb je eigenlijk geen keuken nodig en je kan alles in de supermarkt halen. Perfect dus als je op werk iets lekkers wil maken, maar je geen keuken hebt om dus kun je ook bijvoorbeeld op werk maken. Of als er bezoek langskomt en je hebt nog snel een voorgerechtje nodig.
Je kan slawraps natuurlijk met een hoop dingen vullen, zoals bijvoorbeeld falafel, bietenhummus of kipsaté.
6 stuks (2-3 personen) | 10 minuten
Ingrediënten Slawrap
- 6 stevige slabladen (bijv. romaine- of ijsbergsla)
- 1 avocado
- 100 g Hollandse garnaaltjes
- ½ rode ui
- 3 el kokosyoghurt
- sap van ½ limoen
- 2 tl gedroogde munt
- peper en zout
Bereiden
1. Maak de wraps. Was de sla en haal er 6 mooie, stevige bladeren vanaf en leg die klaar op de borden. Snijd de avocado in kleine dobbelsteentjes en verdeel die over de bladeren. Snipper de ui heel fijn en verdeel ook die over de bladeren. Verdeel als laatste de garnaaltjes over de wraps.
2. Maak de saus. Meng de kokosyoghurt, limoen en munt door elkaar voor het sausje. Breng op smaak met peper en zout. Als het nog heel dik is kun je hem verdunnen met wat water zodat je een dikke maar toch vloeibare saus hebt (dat verschilt nogal per kokosyoghurt of en hoeveel je moet aanlengen).
3. Serveer. Geef iedereen een mooi bordje met de wraps en doe er wat saus overheen.
Eet smakelijk!