Deze tonijntartaar met avocadocrème is als kleine portie een perfect voorgerecht voor een luxe diner. Als grote portie met een salade erbij maakt het een heerlijk hoofdgerecht. Tonijn en avocado bevatten allebei veel omega-3 vetzuren. Hartstikke gezond! Want ze helpen om laagdrempelige ontstekingen in je lichaam tegen te gaan – een must bij Hashimoto. Deze tartaar bevat geen sojasaus en is daarmee standaard soja- en glutenvrij.
Gebruik een vissaus met zo min mogelijk of helemaal geen toegevoegde suiker, bijvoorbeeld die van Phu Quoc. Meer weten over het gebruik van suiker bij Hashimoto? Lees mijn suikerblog.
2 grote porties | 20 minuten
Ingrediënten Tonijntartaar met avocadocrème
Tonijn
- 300 g verse tonijn
- 3 el suikervrije mayonaise
- 1 el wasabi (of meer naar smaak)
- 1 tl vissaus
- 1 tl witte sesamzaadjes
- 1 tl zwarte sesamzaadjes
Avocadocrème
- 1 avocado
- ½ teen knoflook
Garnering
- 1 el peterselieblaadjes
Bereiden
1. Maak de tonijn. Snijd de tonijn in hele kleine stukjes. Meng de mayo met de wasabi en proef hoe pittig je de saus wil hebben. Roer dit door de tonijn. Breng de tonijn verder op smaak met de vissaus, zout en sesamzaadjes.
2. Maak de crème. Pureer de avocado met de knoflook. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Bouw de tartaar. Het mooist is als je een serveerring hebt om het in te maken (dat is een metalen ring van ongeveer 5 cm hoog). Heb je die niet, probeer dan zelf een zo’n mooi mogelijk torentje te maken. Onderop een laag avocadocrème, daarboven de tonijn. Doe er wat peterselie op voor de garnering. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!