Recepten

Tonijntartaar met avocadocrème

Tonijntartaar met avocadocrème

Deze tonijntartaar met avocadocrème is als kleine portie een perfect voorgerecht voor een luxe diner. Als grote portie met een salade erbij maakt het een heerlijk hoofdgerecht. Tonijn en avocado bevatten allebei veel omega-3 vetzuren. Hartstikke gezond! Want ze helpen om laagdrempelige ontstekingen in je lichaam tegen te gaan – een must bij Hashimoto. Deze tartaar bevat geen sojasaus en is daarmee standaard soja- en glutenvrij.

Gebruik een vissaus met zo min mogelijk of helemaal geen toegevoegde suiker, bijvoorbeeld die van Phu Quoc. Meer weten over het gebruik van suiker bij Hashimoto? Lees mijn suikerblog. ⁠

2 grote porties | 20 minuten

Ingrediënten Tonijntartaar met avocadocrème

Tonijn

  • 300 g verse tonijn
  • 3 el suikervrije mayonaise
  • 1 el wasabi (of meer naar smaak)
  • 1 tl vissaus
  • 1 tl witte sesamzaadjes
  • 1 tl zwarte sesamzaadjes

Avocadocrème

  • 1 avocado
  • ½ teen knoflook

Garnering

  • 1 el peterselieblaadjes