Yes, het is weer aspergeseizoen! Dit keer geen klassieke variant, maar een lekkere romige frisse pasta. De basis lijkt een beetje op pasta carbonara, door het ei te gebruiken als basis van de romige saus. De smaak van deze tagliatelle met asperges, zalm en citroen is echt puur lente.
Het allerlekkerste is om de pasta zelf vers te maken of glutenvrije verse tagliatelle te kopen (Jumbo heeft die bijvoorbeeld). De romigheid van de saus en de asperges gaan namelijk perfect samen met de zachte structuur van verse pasta. Ook neemt verse pasta altijd de saus een beetje op, waardoor het een mooi geheel wordt. Maar er zijn ook hele lekkere gedroogde glutenvrije tagliatelles op de markt die ook heel goed te gebruiken zijn voor deze pasta. Dus laat je niet tegenhouden als de verse pasta geen optie voor je is.
2 personen | 25 minuten
Ingrediënten Tagliatelle met asperges, zalm en citroen
- 200 g (verse) glutenvrije tagliatelle*
- 1 sjalot
- 400 g witte asperges
- 2 eieren
- 1 el edelgist (optioneel)
- 1 citroen (liefst bio)
- 75 g gerookte zalm
- peterselie voor garnering
*Je kan ook gedroogde glutenvrije tagliatelle gebruiken, dan wordt het resultaat iets minder romig maar nog steeds erg lekker! Bijvoorbeeld deze van de Ekoplaza.
Bereiden
Eet smakelijk!
Meer Indiase Hashimoto-proof pasta’s?