Deze pasta is heerlijk comfortfood, volgepakt met groenten. Door cashewnoten aan de saus toe te voegen, wordt de saus lekker romig. Je moet de noten hiervoor wel even van te voren laten weken, of ze kort even koken (met die laatste optie wordt de saus iets minder fris). Deze pasta is glutenvrij & vegan.
2 personen | 30 minuten + 4 uur weken (of 10 minuten koken)
Ingrediënten
- 1 bosui
- 100 g spinazie
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 handjes cashewnoten (4 uur geweekt, of 10 minuten gekookt)
- 1 citroen
- 2 el lekkere olijfolie
- 1 paprika
- handje sperziebonen
- 2 handjes cherrytomaatjes
- 3 el pijnboompitten
- 200 g glutenvrije pasta
Bereiden
1. Maak de roomsaus. Snijd de bosui in grove ringen en bak gedurende 2 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog 1 minuutje mee. Voeg de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Pureer vervolgens de spinazie samen met de noten, rasp en sap van de citroen en de olijfolie tot een romige saus. Voeg eventueel een scheutje water toe als het niet romig genoeg wordt. Breng op smaak met peper en zout.
2. Bak de groenten. Snijd de paprika in kleine stukjes en bak deze in een pan. Snijd de zijkantjes van de sperziebonen en halveer ze eventueel, voeg ze ook toe aan de pan. Halveer als laatste de tomaatjes en bak deze ook even mee. Bak net zo lang tot alle groenten gaar zijn, maar de boontjes nog lekker knapperig zijn. Breng op smaak met wat zout.
3. Maak het gerecht af. Kook ondertussen de pasta gaar. Roer dan de spinazie roomsaus door de pasta heen in de pan. Schep dan op de borden en verdeel de gebakken groenten erover. Rooster de pijnboompitten en strooi die eroverheen.
Eet smakelijk!