Recepten

Kikkererwtenpannenkoeken met salade en tahin⁠⁠

Kikkererwtenpannenkoeken met salade en tahin⁠⁠

Een lunch met kikkererwtenpannenkoeken heeft wat mij betreft alles in zich: hij is snel te maken, heeft veel goede voedingstoffen en vooral heel veel smaak. Door het kikkererwtenmeel is hij glutenvrij en heb je ook geen eieren nodig. Met de toppings en kruiden die in het deeg gaan kun je makkelijk variëren met wat je op dat moment hebt liggen. Je kan ze ook goed van te voren maken. In de koelkast blijven ze een paar dagen goed en je kan ze ook invriezen. Doe tussen de pannenkoeken dan wel een bakpapiertje, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Kikkererwtenmeel vind je steeds vaker in supermarkten. Zo niet, neem dan eens een kijkje in een Aziatische supermarkt zoals Amazing Oriental of Tjins. Vaak kom je Indiase varianten tegen onder de naam ‘gram flour’. ⁠

2 stuks | 15 minuten

Ingrediënten Kikkererwtenpannenkoeken met salade en tahin

Pannenkoeken

  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 150 ml water
  • 1,5 tl kerriekruiden
  • 2 el dille

Saus

  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap

Salade

  • handje sla
  • 4 cherry tomaatjes
  • 1 el zaden (bijv. lijnzaad of sesamzaadjes)