Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Indiase mango-mosterd | Aam Kasundi

Indiase mango-mosterd

Deze Indiase mango-mosterdis heerlijk romig, licht zoetig en medium pittig van smaak. Ik kan iedereen aanraden om hiervan een potje in de koelkast te hebben staan. Serveer hem op alles. Bij de worst, zuurkool, bij vis, op een broodje, nomnomnom. Je kan hem ook gebruiken als smaakmaker in sauzen en marinades. In de koelkast hou je hem ongeveer een half jaar goed.

1 grote pot | 15 minuten

Ingrediënten Indiase mango-mosterd

  • 25 g zwart mosterdzaad
  • 15 g geel mosterdzaad
  • 1 onrijpe mango
  • 1-2 groene rawit pepers (optioneel)
  • 1 tl kurkuma
  • ¼ tl zout
  • 40 ml natuurazijn
  • 80 ml mosterdolie*
  • ½ tl kokosbloesemsuiker of honing (optioneel)

*Mosterdolie kun je in veel Aziatische/Indiase supermarkten vinden, al moet je er soms even naar vragen. Als je die niet kunt vinden, neem dan een neutraal smakende olie, zoals zonnebloemolie of een hele milde olijfolie. Online o.a. te koop bij de Indian Food Store

Bereiden

Eet smakelijk!

Ik ben Jonne. Ik help je naar meer energie en minder Hashimoto-klachten door anders te eten

Alle recepten zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en geraffineerde suikervrij

Meer leren over de kracht van de juiste voeding bij Hashimoto? Klik hier

Alle tips & tricks leren voor het aanpassen van je dieet? Klik hier Ik help je praktisch op weg naar een manier van eten die je kan volhouden én zonder dat je hoeft in te leveren op smaak.