Recepten

Gegrilde meloen met groene linzen⁠⁠

Dit gerecht heeft fruit in de hoofdrol. Zeker in de zomer wordt ik daar altijd heel blij van. Om het extra zomers te maken grilde wij de meloen op de BBQ, maar gewoon in de pan kan natuurlijk ook. ⁠

De groene linzen in dit gerecht zijn een goede bron van vezels, eiwitten, ijzer, foliumzuur en verschillende B-vitaminen. Daarnaast hebben groene linzen hebben een lage glycemische index (GI), wat betekent dat ze langzamer worden verteerd en de bloedsuikerspiegel geleidelijk stijgt. Dit kan helpen bij het voorkomen van pieken en dalen in de energieniveaus. ⁠ ⁠

2 personen | 60 minuten + 4 uur weken (of 10 minuten koken)

Ingrediënten

  • ¼ kop cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 5 el olijfolie⁠
  • 150 g groene linzen (gedroogd)
  • ½ rode paprika
  • ½ komkommer
  • ¼ rode ui, fijngehakt
  • verse koriander
  • 2 handjes gemengde noten (zonder pinda’s)
  • ½ tl gemalen komijn
  • 2 tl pul biber (Turkse chilivlokken)
  • ½ galia meloen (rijp)