Dit bananenbrood is vegan en gemaakt zonder granen. Dus ook glutenvrij en geschikt voor het AIP dieet. Meer banaan in een brood is denk ik niet mogelijk. In dit brood zitten maar liefst 6 bananen en ook het meel is van banaan. Echt cool. En echt heel lekker!
Dit brood is perfect voor het ontbijt of als een tussendoortje. Ik ga hem ook mee nemen voor onderweg, zodat ik niet met een lege maag op bijvoorbeeld een station hoef rond te lopen. (Dat is een van mijn grootste valkuilen)
1 brood | 55 minuten (inclusief 45 minuten in de oven)
Ingrediënten
- 6 bananen
- 200 g bakbanaanmeel
- 5 el gesmolten kokosolie of hele milde olijfolie
- 1 tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl chicorei (optioneel)
- 2 tl honing (optioneel)
- 1 tl baking soda
- scheut appelazijn
- snuf zout
Bereiden
1. Beslag maken. Pureer 5 bananen en meng alle overige ingrediënten erdoor tot een cakebeslag. Als het beslag te droog is, voeg dan wat extra olie toe.
2. Voorverwarmen oven. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Bakken. Giet het beslag in een cakeblik bekleed met keukenpapier. Snijd de laatste banaan doormidden en druk deze lichtjes met de bolle kant naar beneden in het deeg. Bak de cake 45-55 minuten, tot deze gaar is.
Eet smakelijk!