Deze aardappelpuree met boontjes en spekjes is een heel simpel recept. Ik maak het als ik alleen thuis ben, zin heb in boontjes, maar weinig zin om uitgebreid te koken. Zo klaar, lekker de bank op, filmpje erbij, heerlijk.
1 portie | 25 minuten
Ingrediënten Aardappelpuree met boontjes en spekjes
- 3 aardappels, (iets) kruimig
- 2 el vegan boter (zonder sojaolie)
- handje snijbonen
- handje sperziebonen
- klein bakje spekjes
- handje cherrytomaatjes
Bereiden
1. Maak de puree. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze tot ze goed gaar zijn in gezouten water. Pureer ze met een stamper, meng met boter en breng op smaak met zout en peper.
2. Maak de boontjes. Snijd ondertussen de bonen in stukken van ongeveer 3 cm en kook ze kort tot ze beetgaar zijn. Meng eventueel met boter naar smaak.
3. Maak de spekjes. Bak terwijl de aardappels en boontje koken de spekjes in een koekenpan gedurende 5 minuten. Snijd de tomaatjes in vieren en voeg die toe. Bak nog even door tot de spekjes de gewenste textuur hebben.
4. Serveer. Schep de puree op een bord, leg de spekjes eroverheen en giet eventueel het vet uit de pan erbij. Voeg vervolgens de boontjes toe.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer Hashimoto-proof hoofdgerechten?