Ontdek heerlijke en makkelijke recepten voor ieder moment. Alle recepten zijn glutenvrijzuivelvrijsojavrij, geraffineerde suikervrij en alcoholvrij. Alle recepten passen binnen het Hashimoto Eliminatiedieet en zijn te filteren op AIP diëten en veel voorkomende Hashimoto-intoleranties en allergieën.

Pollo al ajillo (Spaanse knoflookkip)

Pollo al ajillo

Pollo al ajillo is verslavend lekker. Nadat ik het de eerste keer gemaakt had voor een tapasavond met vrienden, stond het die week erna nog 3 keer op het menu. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Je kan het als tapa serveren, maar het gaat ook goed als avondeten met een salade en wat glutenvrij brood, pasta of rijst erbij.

Leuk aan het gerecht is dat het maar heel weinig ingrediënten heeft (die overal te krijgen zijn) en in één pan bereid kan worden. Ideaal dus ook om op vakantie te maken. Het enige wat je echt nodig hebt is tijd, om het vlees langzaam te laten garen. Zodat het mega zacht en sappig wordt.

8 personen als tapa of 4 personen als hoofdgerecht | 75 minuten

Ingrediënten Pollo al ajillo

  • 8 tenen knoflook
  • 1 kg kip aan bot*
  • 1 el rijstmeel**
  • 250 ml kippenbouillon
  • ½ citroen
  • 3 laurierblaadjes
  • peterselie, ter garnering
  • glutenvrij brood, voor erbij

*Het lekkerste vind ik kleine kipstukken aan bot, zoals borrelpootjes of kleine vleugels.

** Of ander glutenvrij meel, zoals mais-, sorghum-, boekweit-, of quinoameel